B Bolesti i tegobe

Prirodno liječenje CIN-a i HPV-a

Kod infekcije virusima, najbolji lijek je raditi na jačanju imuniteta,

a u tome nam priroda može najbolje pomoći.

Vrlo česte dijagnoze

Infekcije humanim papiloma virusom (HPV), te CIN I, II ili III, vrlo su česte dijagnoze na nalazu papa testa. Podjednako često pomoć traže mlade djevojke kao i žene zrelije dobi. Smatra se da virus može godinama „čučati“ u organizmu, te ga aktivira smanjenje imuniteta. Neki tipovi HPV-a mogu biti prisutni i kod osoba koje još nisu spolno aktivne.

Prirodno liječenje

Rezultati prirodnog načina liječenja HPV izuzetno su uspješni. Sastoje se iz liječenja čajnim mješavinama i biljnim kapima iznutra, te eteričnim i biljnim uljima lokalno.

Ljekovito bilje

Ljekovito bilje koje se koristi u terapiji CIN-a i HPV-a prvenstveno je ono imunološkog, protuupalnog i protuvirusnog djelovanja.

Najbolje biljke za podizanje imuniteta su imela, neven, bazga i ehinacea, te šipak (Rosa canina) kao prirodan izvor vitamina C.

Majčina dušica, timijan, kadulja djeluju protuupalno i antiseptički, a melisa dodatno djeluje protiv stresa.

Stolisnik i vrkuta poznate su biljke za ženske tegobe, te uz regulaciju hormona i menstrualnog ciklusa djeluju protuupalno i antibakterijski.

Ovdje navodim jedan primjer čajne mješavine, koja se ovisno o simptomima, dijagnozi i zdravstvenom stanju prilagođava svakoj osobi.

 

Recept:

- Bazga (Sambuci fructus) 20 g

- Neven (Callendullae flos) 15 g

- Majčina dušica (Serpylli herba) 15 g

- Stolisnik (Millefollii herba) 10 g

- Vrkuta (Alchemillae herba) 10 g

- Melisa (Melissae folium) 10 g

- Imela (Visci herba) 10 g

- Šipak (Rosae pseudofructus) 10 g

Priprema:

2 jušne žlice čajne mješavine preliti litrom kipuće vode, pustiti da odstoji poklopljeno 10 minuta, procijediti, dodati med i limun po želji, te pijuckati čaj tijekom dana.

Biljne kapi

Da bi terapija bila brža i učinkovitija, uz čajnu mješavinu treba uzimati i biljne kapi, koje značajno pojačavaju djelovanje čaja.

One sadrže jednu ili više odabranih biljaka, koje su ekstrahirane uglavnom u alkoholu. Njihovo djelovanje u takvom obliku, jače je od djelovanja samog čaja, no najuspješnijom se pokazala kombinacija.

Lokalna terapija uljima

Hipericin iz gospine trave ima potvrđeno protuvirusno djelovanje, tako da je kantarionovo ulje vrlo dobra baza za izradu ili uljne mješavine koja se stavlja na tampon ili vaginaleta.

U kantarionovo ulje, ovisno o jačini upale, dodaju se u raznim omjerima eterična ulja ravensare, čajevca, lavande, eukaliptus polibrakteje, kadulje…

Udruženim lokalnim djelovanjem fitokemijskih spojeva tih ulja, te podizanjem imuniteta ljekovitim biljem i zdravom prehranom, virus HPV-a jednostavno nema šanse!

 


Želite li riješiti svoje zdravstvene tegobe na prirodan način, uz pomoć ljekovitog bilja,

te očuvati ili unaprijediti svoje zdravlje, bez štetnih nuspojava i kontraindikacija?

 

Kontaktirajte nas!

Najčitanije

Najnovije

13 Svibanj 2020
16 Travanj 2020
31 Siječanj 2020
30 Siječanj 2020

Želite li riješiti svoje zdravstvene tegobe na prirodan način, uz pomoć ljekovitog bilja,

te očuvati ili unaprijediti svoje zdravlje, bez štetnih nuspojava i kontraindikacija?

Maja Žalac, dipl. ing.agr.
FITOTERAPEUT

Mob:
099 6918 406